čtvrtek 18. února 2010

18-02-2010

kortijk welcomes erasmus - budova Budascoop na ostrove; sedime v malym kine; dostaneme nejaky vypraveni od snad i mestke koordinatorky zahranicnich studentu; pak o ostrove, ktery se ma stat centrem umeni - hlavne alternativniho s tim, že máme přijít do kina, který nic pořádnýho nevysílá, i když ukázka jednoho alternativního filmu - byl asi alternativní až moc, protože to bylo skoro porno, bohužel bude francouzsky s holandskými titulky; informaci o hudebním klubu -snad již méně alternativním-, vypraveni o mestskych sportovistich (ve meste jsou asi ctyri bazeny) maj i vyhrazeny hodiny pro studenty, v breznu je jeden den 22-23h za €5 bazén pro studenty s pivem zdarma (notoměpo..); pak přijde čas na ztrapnění sama sebe, tedy velká chvíle slávy..
"Mijn liegbest"
In mijn dromen
mag je kommen
maar daarna
moet je weer gaan
wan dat wei
v překladu cca "můj lháři" můžeš přijít do mých snů, ale pak zas budeš muset jít - ano, až tak stupidní.
Procházkou po městě se jdem podívat do onoho hudebního klubu, do divadla a na radnici - radnice je zase nádherná gotický sál a další věci. Tam nám přednáší starosta a další papalášové. Pak jakýsi podivný studentský klub, který chce za členství €5 s tím, že v tom jsou tři piva dnes večer tak proč ne. Ve stanovách má věci typu "be crazy" a nedělej nic obvykle atd. Říkaj jak nám zařídili lítačky zdarma, levný nájem kol (€5/měsíc) a jak se patrně bude pít ještě víc než do teď.
Na radnici dostaneme lístek na jeden vstup zdarma do bazenu a jeden listek zdarma dle vyberu - alt.kino / hudebni klub / divadlo (volim muziku, nevypadala tak zle). Ve sklepě nás čeká občerstevní - což je pikantní - pár oříšku ale víno, džus a pivo zdarma - nikdo celé odpoledne nejedl a teď nás nalejou.
Když pití po hodině a půl dojde, přesun do podniku u školy: na akci jsme obdrželi lupen na dvě piva, zdarma a na dvě housky. Housky nic moc, piva - kupon na dve zdarma každému, tři za vstup do klubu, pět zadarmo na recepci na radnici, sice to všechny byly jen poloviční ale hezky se to sesčítalo :-).
V klubu kam se dění přesunulo, se mj. dávám do řeči s šéfem international office(2), který to tak nějak řídil celý den. Sranda, žádný odstup, jako bývá obvyklý pro akademiky u nás. V česku i jinde byl již v 70.letech, říká, že poslední česká studentka se odtud vrátila těhotná "ale, on za to nemůže" :-D po té zjistí, že je už později tak po pár pivkách sedá do auta a jede domů, k čemuž poznamená, že kdyby to vážně přehnal tak se natáhne ve škole

0,6 promile - povolená hranice v belgii (lucembursko dokonce 0,8); dle domácích informací od 0,5 končí sranda atd.; nevím, pan řídící se do toho s pár malými ještě vešel, ale už jsem za ty tři týdny viděl dva totálně dodělané lidi, jak sedli do auta a jeli domů (a to samozřejmě se pohybuju mezi studenty, kde téměř nikdo auto nemá); nevím, že to tu není problém, že ty lidi nebouraj, jestli je tu řidší provoz nebo je to o psychice a ani opilý nemaj chuť se předvádět a bezpečný dorazí; je jasný, že taková hranice u nás by znamenala katastrofu...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.