neděle 28. března 2010

28-03-2010

adventure day / festivalek - před domem máme bázen, ulice je uzavřená a je tu trochu bordel - na český poměry málo stánků s pivem; nechci říkat pořád ale často se něco děje - takové malé milé častější akcičky; u nás to naopak vždy zavání megalomanstvím - když se něco děje tak to musí být co možná největší, další rok ještě větší, všichni o tom musí vědět, musí tam být ty nej (příklad za akce různých typů - hudební festivaly) - a není to pak podobné i s hypermarkety??

Guinness - v rámci poznávání místní kultury jsem si koupil i pivo, které asi moc místní není; a co navíc byla v něm nějaká plastová kulička - anglické povídání ani český brute force překlad mi moc neřekly mimo to, že je to strašná věda a dělá to to pivo úplně výborný - ..bylo hnusný, samozřejmě :-D

1 komentář:

  1. kulička v pivě se jmenuje nejspíš widged a v tom odkazu co jsi připojil je to popisováno vskutku dost složitě. Zkusil jsem Wikinu a mám jasno. Kulička podporuje tvorbu pěny. Takže jestli bylo pivčo humus, tak za to kulička nejspíš nemůže. Nepíšeš jestli jsi tu kuličku měl v ruce, ale pokud byla nikoliv lesklá a hladká, ale porezní nebo na omak hrubá, dalo by se vysvětlit jak to funguje. Všiml jsi si někdy, že bublinky v pivě když už stojí se tvoří hlavně na stěnách a nejlépe v místech kde jsou nějaké škrábance? tak stejně by mohl fungovat hrubý povrch té kuličky. Nepředpokládám, že by v tom byla nějaká chemie.
    Jo, jěště bych rád věděl něco víc o příčině toho veselí ve vaší ulici.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.