čtvrtek 18. března 2010

17-03-2010

international fair

As there will be an international fair during this semester (Wednesday 17 th of March), I would like to ask you to take some typical drinks/food/sweets/ and some general posters of your country, in order to make a nice presentation to all Flemish students at our department.

upozornění na akci jsme dostali již před odjezdem; nebylo lehké zvolit co a jak, nakonec jsem vzal jedny lázeňské oplatky a pár Plzní, které se mi sice povedlo pošetřit, ale rozhodl jsem se nakonec je do hřtánu nenažranců ve škole nenacpat; akce trvá tak hodinu dvě, v jedné z větších chodeb školy; představa je, že studenti a učitelé putují kolem stánků jednotlivých národu, živě diskutjí o dané zemi s jejími příslučníky a k tomu ochutnájí něco národních pokrmů; účastníky z minulého semestru jsem byl upozorněn, že jde jen o žrádlo, jak se člověk otočí je vše pryč a jak je vše pryč tak veletrh skončil; (dopadlo to tak napůl) takže se ani nic nevařilo - při nabitém programu nebyl stejně čas,, aby to vydželo aspoň hodinu tak bych se za maso nedoplatil (je snad nějaký český jídlo bez masa?) a navíc by se to tam asi nedoneslo teplé; vzhledem k tomu, že nás je tu jen pár a ostatní byli ještě méně aktivní, vypadalo že budem vypadat oproti ostatním zemím, které rozkládali čokoládky a pohlednice, jak chudý příbuzný s jednou pixlou oplatků; vyslali se tedy poslové; na stole pak ležel notebook s obrázky čr, já obětoval ruma, kolegové absinta, kterého zapalovali, rozsypali se tam nějaké chipsy a tatranky (asi belgické) a u stánku (stolku) bylo neustále narváno :-D; první otázka: letos nemáte bechorovku? :-D ne, už jsme ji vypili; 2) to jste tam všichni takový alkoholici? ano 3) jak je to možný? ...dáte si tuzemáka anebo absint?
návod na úspěch: na stůl toho vysypat co nejvíc, nerozmýšlet co v jiných zemích nemaj, prostě něco vzít, když to bude mít český obal, je to ok (bonpari, orion, ...), když belgický, tak to z toho vysypat, ať na stole něco leží klidně i obrázky atd. (zvažované bramboráky třeba nabízeli u nejméně tří stolků); pokud chcete nejvíc zájmů: vzít chlast - zase nepřemýšlet - cena i národní duch - tuzemáka, zelenou a ferneta popř. bechera a u stolu bude nárvano (obezřetně jsem upozorňoval, že rum je u nás nejlevnější a nejodpornější pití dělnické třídy, co naplat, asi to vzbudilo ještě větší zájem a nic mi z něj nezbylo; jednu chvíli stánek i hořel díky mým pevným rukou, ohni a absintu :-D); rum, sice není náš, ale tuzemák ano :-D a na zelenou se erasmáci ptaj častěji než na becherovku, protože jim to kdysi u nás někdo vnutil; byla nám poskytnuta i zbrusu nová vlajka tak 1,5 dlouhá, bohužel se ji nepodařilo zmocnit a cedule se jménem země, který si většinou všimli až po otázce, odkud že to vlastně jsme; je sice po rumu, ale zase jsem se aspoň trochu taky najedl u dalších stánků

2 komentáře:

  1. Tenhle článek mě fakt pobavil. Akorát si říkám, jaký o nás musej mít za hranicema mínění:)

    OdpovědětVymazat
  2. tak to abych chystala další balík :-) mamča

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.