sobota 12. června 2010
12-06-2010
hranolky - (frieten) kde se belgičani považují za vynálezce, tvoří další pilíř kultůry (pivo, pralinky, vafle); samozřejmě tu jsou nejlepší na světě - no, člověk nepozná rozdíl - co se na tom dá zkazit .. myslím, že v kdejakém fastfoodu se nebudou příliš zaobírat odrůdou brambor a typem oleje - a víc se na tom vymyslet nedá; jsou tu většinou silnější, nesolené (sůl většinou až na požádání) a v nabídce velký výběr strašně mastných tatarek a omáček; nejvíc mi jedou ty ze školní jídelny (barbare - tam budou určite nejhorší); naopak mě příliš neoslovily ty údajně nejlepší ve městě - ve stánku před nádražím; k dostání jsou zpravidla malé, střední a velké (kleine, middel en grote) s tím, že malé jsou dostatečné a velké skoro nelze sežrat (kór v kombinaci s majolkou), na druhou stranu člověk se zdráhá je nevzít protože cena se mezi porcemi liší jen drobně - samotná brambora tvoří jen zlomek ceny, zatímco umaštěncova práce, který je musí vyklopit z pekáče tak jako tak tvoří značnou část - ale berme v úvahu, i takovýhle umaštěnec opět mimo rodného jazyku speakuje anglicky a tipnul by že i fr
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.